Totaal aantal pageviews

donderdag 23 februari 2012

Lust u konijn?

Nog 50 km te rijden en dan staan we aan de voet van Mount Cook. De route hierheen is heel bijzonder. Je rijdt door een soort maanlandschap, met in de verte de Zuidelijke Alpen.
Eerst kom je langs Lake Tekapo en vandaar is er een kanaal gemaakt naar Lake Pukaki. Dat is een raar gezicht, de Hoofdvaart in Nieuw Zeeland. Het water uit het kanaal wordt aan het einde gebruikt in een waterkrachtcentrale. In het kanaal ligt een zalmkwekerij, waar we heerlijke gerookte zalm kopen.
Aan het einde van het kanaal, vlak voor het water de pijpleidingen in gaat, staan veel vissers. Je kan per dag een vergunning kopen, om ontsnapte zalmen te vangen.
We hebben twee nachten aan de rand Lake Pukaki gestaan. Een helder blauw meer met de kale bergen aan de overkant.
Een pracht plek aan Lake Pukaki

Als we aankomen staat er al een caravan met Nieuw Zeelanders. We maken een praatje en de man vraagt of we konijn lusten. Ja dus. "Ok, want ik ga zo jagen, dus dan schiet ik er voor jullie ook wel één". Ruud meldt nog dat hij wel vissen kan schoonmaken, maar geen konijnen kan villen, maar dat is geen probleem. Een uur later zien we hem terugkomen met een konijn en dat is voor ons. Ruud kijkt goed hoe het gevild wordt, maar of hij het nu de volgende keer zelf kan?
's Nachts heel veel regen en harde wind en het weerbericht voorspelt de hele dag regen, maar ondanks dat wordt het een mooie dag, alleen aan de overkant van het meer zien we het boven de bergen de hele dag regenen.
We maken een wandeling naar een hoog punt en kunnen het hele meer over kijken (30 km lang) en zien in de verte de gletsjer rivier in het meer stromen, maar Mount Cook blijft in de wolken. Ruud haalt water uit de rivier en omdat we inmiddels helemaal alleen staan nemen we een heerlijk douche m.b.v. de douchezak.

1 opmerking: