Totaal aantal pageviews

zaterdag 11 februari 2012

Gisborne

11-2-2012
Gisteren heel mooi weer. We reden een mooie route langs de NO kust, waarbij we vele malen stopten, om te genieten van het intens blauwe water van de Pacific dat het zwarte strand op rolt.
Aan het einde van de dag komen we langs een hele mooie plek waar een paar campers staan van de club (New Zealand Motor Caravan Association) NZMCA, waar wij op aanraden van Corri en Willem ook lid van zijn. Deze club geeft een boek uit waar bijna alle plekken in staan waar je kunt overnachten, gratis, voor weinig geld of gewoon campings met alle faciliteiten. Degene waar wij langs rijden is een Low Cost Property, bij een particulier op zijn terrein. Dit keer dus aan The Bay of Plenty, echt heel mooi.
De eigenaar Daniel, een Maori, was vroeger bouwvakker en leeft nu op dit stukje land, waar hij alles in eigen beheer doet. Groente en fruit verbouwen, dieren houden en slachten, van 7 oude auto's één maken, vissen, en dus mini camping houder. 's Avond,s als hij de koe gaat melken, gaat Ruud kijken en een praatje maken. Twee uur later komt Ruud terug, weet alles en heeft een tas vol fruit mee.
De volgende ochtend gaat Daniel vroeg een Grayfish voor ons vangen en levert die gekookt bij ons af. Eén van de andere camper eigenaren komt ons allemaal mooie plekje wijzen en nog een andere komt ons perzikken brengen. Weer worden we getroffen door de vriendelijkheid van de Nieuw Zeelanders.
Vandaag eerst naar een mooie plek waar ook nog 4 MG's (zie foto) stonden. Henk, de broer van Ruud heeft 2 MG's gehad en is jaren lid geweest van de Ned. MG-car Club. Mooi om zo'n zelfde auto hier aan te treffen.

Daarna 200 km in grijs miezerig weer naar Gisborne. Staan nu in de tuin bij de fam. Houthuijzen. Geëmigreerde Nederlanders, maar we spreken onderling Engels.

1 opmerking:

  1. Ben nt via de bekende weg op Gisborne gekomen en heel wat te weten gekomen over de streek, mensen en natuur. Ook dat er heel veel te doen is. Prachtig allemaal, jullie genieten er volop van heerlijk.
    gr Hans Ineke

    BeantwoordenVerwijderen