Totaal aantal pageviews

dinsdag 21 februari 2012

Ashburton

21-02-12
De afgelopen dagen zijn we door een geweldig gebied gereden en gewandeld. Heel anders dan we tot nu toe gezien hebben. De bergen zijn hier stijl en hoog en veel gravel hellingen die voor 50% onbegroeid zijn. De kleuren zijn heel bijzonder en omdat je door een breed dal rijdt is het uitzicht groots.
We hebben aan twee verschillende meren gestaan. Bij de eerste doen we de was met water uit het meer en als die hangt proberen we rond het meer te lopen. Dat gaat niet omdat halverwege de bomen helemaal over het water hangen, maar het is evengoed een mooie wandeling.
De volgende dag gaan we eerst naar Cave Stream, een plek waar een rivier een stuk ondergronds stroomt. De grot is zover uitgesleten dat je er ook doorheen kunt lopen/kruipen, maar dan wel tot je middel in het water. Geen haar op Francis' hoofd die er aan denkt om dit te gaan doen. Van een foto met twee kruipende mensen door een nauwe spleet krijgt Francis al claustrofobie en Ruud staat ook niet te trappelen. Kennelijk is het goed te doen, want er zijn genoeg mensen die er wel in gaan en die komen er allemaal (voor zover wij kunnen zien) aan de andere kant weer uit.
Wij lopen/klauteren wel naar de uitgang en de ingang en zijn er een héél klein stukje ingegaan. Wel mooi.
Meer foto's op diavoorstelling Zuid Eiland

Aan het tweede meer staan we op de oever (gravel strand) die gewoonlijk onder water staat, maar het waterpeil was erg laag. Ook hier deon we een poging  om het meer heen te lopen, maar na iedere landpunt komt er een nieuwe, zodat we niet kunnen overzien hoe ver het uiteindelijk is, dus gaan we op tijd terug.
Het weer is heerlijk. Een lekker windje en bovendien zitten we op ongeveer 800 meter hoogte, zodat het niet te warm is.
Als we dit soort gebieden door gaan hebben we geen internet (ook geen telefoon) ontvangst, dus af en toe moeten jullie wat langer wachten op bericht van ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten