Totaal aantal pageviews

woensdag 4 juni 2014

Steindalsfossen (waterval)

Omdat er in de fjorden meestal niet veel te zeilen valt leek het ons een goed idee om de boot in Jondal te laten en op de fiets naar Norheimsund te gaan en vervolgens naar de grote waterval aldaar.
Eerst met de pont naar de overkant van de fjord en vandaar op weg naar Norheimsund. Wat een verrassing dat er grotendeels een fietspad langs de weg loopt. Het was niet druk op de weg en de Noren wijken altijd héél erg uit als ze je passeren, maar een fietspad is toch wel het mooiste.
Het is een prachtig tochtje, zo langs de fjord.

In Norheimsund wilden we onze koffie opdrinken. Het begon net een beetje te regenen, maar bij de gastenhaven bleek een overdekte picknickplaats te zijn, met uitzicht op de fjord en de haven. Wat wil een mens nog meer.

 Vervolgens naar de waterval. Er was net een bus met toeristen gelost, dus we deden even rustig aan tot die weg waren. Het is een grote waterval, waar je onderdoor kunt lopen. De vorige keer dat we hier waren moest je dat over de glibberige keien doen en werd je behoorlijk nat, dat hoort wel zo vind ik.
Nu is er betonnen pad gemaakt met een (veel te mooi) rvs hek en je wordt nauwelijks nat. Die toeristen weten wat. De waterval is nog steeds indrukwekkend, maar het mooie is er wel een beetje af zo.



Achter de waterval 
Al met al een mooi dagje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten