Totaal aantal pageviews

zaterdag 13 mei 2017

Storm, storm en warm water

We zijn in de Westfjorden, een ruig gebied dat door niet zoveel toeristen wordt aangedaan, omdat de meesten er geen tijd voor hebben en de wegen soms slecht zijn. Wij hebben gelukkig wel tijd, maar het is ruig weer.


De eerste stormdag brengen we door in een zwembad. Het is windkracht 9, slechts 2 graden, maar het water is 28,5 graad. Heerlijk dus, maar het is wel een BUITENBAD, dus je moet zeer regelmatig onder water, anders vriest je kop eraf.


Als de storm voorbij is kunnen we wel één berg verder, 22 km, maar de weg daarna is gesloten, wegens sneeuw. We wachten hier (rode pijl).


De dag daarop blijft de weg gesloten (=rood) en de weg terug is voor ons ook afgesloten wegens storm. Het is windkracht 10 tot 11 (op de kaart aangegeven in meters per seconde).

Vandaag (weg naar het noorden nog steeds gesloten) besloten om terug te rijden naar een weg aan het begin van de Westfjorden, waar we naar het noorden kunnen doorsteken.

De rest van de Westfjorden laten we even voor wat het is, mede omdat de weg die voor ons lag 100 km over gravel is en volgens een paar IJslanders erg slecht.
Vandaag dus weer oostwaart en onderweg een heerlijk badje genomen in een poeltje dat zomaar langs de weg ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten