Totaal aantal pageviews

zaterdag 20 mei 2017

Noord IJsland

Na twee dagen regen en wind is het weer opgeknapt en konden we weer buitenspelen.
We zaten in een voor IJsland vrij vlak gebied, heel groen, maar in de verte zagen we de besneeuwde toppen al en dat blijft trekken.



Dan moet er ook weer eens gebadderd worden en aangezien het zwembad met het mooiste uitzicht van IJsland op onze route ligt is de keuze snel gemaakt. En het is fantastisch, wat een uitzicht.




Vlakbij het zwembad vinden we een heel mooi plekje waar we lunchen. Helaas staat er een bordje dat je er niet mag overnachten, dus verder dan maar





We zijn doorgereden langs de kust met nog steeds dat prachtige uitzicht.


Nu staan we op de "camping" in Siglufjörður. Wij dachten: een camping midden in het stadje, weet niet of we dat wel leuk vinden, maar het is hier hartstikke leuk. We staan aan de haven en er staan veel interessante mensen. Bijvoorbeeld drie Canadezen die hier op de fiets zijn, met op een speciaal frame hun skies gebonden. Verder ook alles mee, skieschoenen, tent, slaap-en kookspullen. Dat moet loodzwaar zijn om zo te fietsen. Vandaag zijn ze hier tot de sneeuw omhoog gefietst en dan lopend op hun skies, met vellen eronder de berg opgegaan en daarna skiënd weer naar beneden. Echt geweldig.
Het plaatsje ligt bijna rondom tussen de besneeuwde bergen, schitterend.


Met de landrover naast ons reist een Fransman alleen, hij slaapt er ook in

1 opmerking:

  1. Ziet er schitterend uit, dorpje en op de achtergrond de besneeuwde bergen. Vind jullie al pioniers met de camper, maar het kan nog anders . Jeetje op de fiets in een tent "barbaars" , maar die Canadezen zijn wel wat gewend. Fijne reis verder.

    BeantwoordenVerwijderen