Totaal aantal pageviews

vrijdag 16 maart 2012

Kanoën in de lagune

Vandaag, 16 maart, loopt om 6.50 uur de wekker af. We hebben niet echt zin om op te staan want het is nog donker, maar om 7.15 uur schemert het al en wordt het aantrekkelijker. De rugzak is al ingepakt en het brood al gesmeerd. Klokslag 8 uur staan we bij de kanoverhuurder voor de deur. Ze zijn net open. We zijn zo vroeg vanwege het tij. We gaan kanoën in een lagune, die gevormd is door verschillende riviertjes die de zee instromen en de zee die bij ieder hoogwater naar binnen stroomt.
Na wat uitleg en het verstrekken van de spullen zijn we om 8.40 uur onderweg. Lekker met z'n tweeën en verder is er niemand op het water. Eerst een eind door de lagune tegen de nu nog zwakke stroom in, met een prachtig uitzicht op de de besneeuwde bergtoppen in de verte. Later varen we een riviertje op dat door het bos kronkelt en via weer een ander riviertje, waar het zo ondiep is dat Ruud eruit moet (Francis mag blijven zitten)

Meer foto's in Diavoorstelling Zuid Eiland NZ

komen we weer terug in de lagune.
De weg terug gaat met wind en stroom mee bijna vanzelf en we laten ons geregeld zomaar drijven om te genieten van de geluiden om ons heen.
Het was een schitterende tocht met prachtig weer. Voor Ruud was het z'n eerste kano ervaring en Francis is erg blij dat hij het ook leuk vindt.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten