Totaal aantal pageviews

maandag 9 oktober 2023

Herfstvakantie 2

 We hebben een goede rustige oversteek van Travemünde naar Trelleborg en de volgende dag rijden we tot Ystad. Met wat darmprobleempjes blijvenven we op de camperplaats, vlak voor Ystad, aan het water staan met zeker nog 8 andere campers. Het seizoen is nog niet over.

De stad laten we maar even voor wat het is en rijden langs de kust. Het landschap wordt steeds mooier. We stoppen bij het kleine havenplaatsje Kåseberga.


Dan door naar Sandhammaren, dat is op de meest Zuidelijke Oosthoek hoek van Zweden. Ik heb uitgerekend dat ik hier 19 keer voorbij gevaren ben, waarvan 13 keer met Ruud. Heel vaak in het donker zagen we de vuurtoren knipperen, maar nooit geweten dat het aan land zó mooi is. Er is geen haven dus we hadden het ook niet kunnen weten.

Vanaf zee gezien, met een goede kijker zou je dit zien


Hij staat in de duinen langs de toegangsweg naar het strand

We maken een lekkere wandeling door de duinen en halen Fish&Chips bij de plaatselijke kiosk. Afgezien van wat vakantiehuisjes in de duinen is er verder niets. Langs de kust hier veel bordjes verboden voor campers, maar hier niet, dus besluiten we hier te overnachten.

De volgende dag vervolgen we met stralend weer onze weg langs de kust en het landschap wordt steeds mooier, we zijn echt verrast. Helaas geen foto's daarvan, want het is niet gemakkelijk om te stoppen op deze weg zonder het verkeer in de weg te staan. Op naar het volgende plaatsje en dat is Skillinge, daar lagen we in 2017.

De zeemeermin (Kopenhagen) is opgestaan

Grappig kenteken



Even verder ligt Simrishamn. Vrijwel alle zeilers die naar de Oostkust van Zweden gaan hebben hier wel een keer gelegen, alleen wij nooit. Wij zeilden meestal in één keer van Denemarken naar de Kalmarsund en op de terugweg bij voorkeur ook. Mijn ouders hebben hier minstens 40 keer gelegen. Ze hielden erg van dit plaatsje.


De laatste toeristische plaats van de dag is Åhus aan de Helge Å . Een wat grotere plaats met een handelshaven en een jachthaven in de rivier. Het is een lieflijk stadje met de meeste huizen in okergeel en Zweeds rood, zoals je veel ziet hier langs de kust








We eindigen deze dag in Sölvesborg, waar we ooit een keer verwaaid hebben gelegen met windkracht 7, aan een fabriekskade, waardoor we in het gangboord met emmertjes en schepjes met zand hadden kunnen spelen.

Rechts de fabriekskade waar we in 2017 met Ran lagen

Vandaag een heerlijke wandeling gemaakt door een natuurgebiedje en daarna een warme lunch. In Zweden heet dat "Dagens", overal in Zweden kan je voor weinig geld een gezonde maaltijd, met soep vooraf, een saladebuffet en koffie met een koekje toe kopen, voor iedereen bereikbaar (ongeveer 10 Euro). We kenden dit gezellige restaurantje nog van de vorige keer.



Restaurant Blåregn

      Vanmiddag doorgereden naar Karlshamn wat niet heel veel indruk maakt

Tot de volgende keer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten