Totaal aantal pageviews

donderdag 13 februari 2020

Mooie dagen in Noorwegen

Nog even genoten boven op de pas van de kitesurfers, voor ons waaide het te hard, ook omdat het heel koud was
De kiters oefenen met een slede achter zich
Daarna snel de berg af, voor de harde wind zou komen. Niet zo hard als in Nederland, maar ook geen weer om op een pas te vertoeven.
Op Facebook is een groep "Passie voor Noorwegen" en de oprichter daarvan, Marcel Tito heeft stickers laten maken voor de groep. Ooit hadden wij er twee besteld en vonden het leuk om deze persoonlijk op te gaan halen. Het werd een ontzettend gezellige middag, waarbij we getrakteerd werden op heerlijke wafels, met jam en Fløte. De stickers ruilden we tegen een edammer kaasje en een pak hagelslag, iedereen blij.

Marcel Tito hen zijn vrouw hebben dit prachtige huis zelf gebouwd
Onze volgende bestemming was Beitostølen. Ik had daar veel over gelezen en wilde er weleens kijken. Een groot skigebied, met ontzettend veel appartementen. Wij stonden bij de langlaufpiste dus geen last van de drukte, maar het hele toeristische sfeertje was ons iets te veel. Wel hele mooie sneeuw en heerlijk gewandeld

In de verte de skihellingen en de vele appartementen complexen



Het wandelpad liep niet altijd door

IJs voor de whisky
We wilden graag schaatsen op het Mjøsameer bij Lillehammar, maar de baan was dicht vanwege dubbelijs. Door de dooi was er nu 3 cm ijs, dan 2 cm water en dan het dikke ijs. De vooruitzichten waren echter goed en het weer ook, dus konden we op weg.


Een prachtige weg
De volgende ochtend lezen we op Facebook dat de baan open zal gaan en even later zien we een veegmachine het ijs op gaan. Een uurtje later zijn we zover en gaan ook naar de baan. We zijn aangenaam verrast, het ijs blijkt perfect. We maken een heerlijk tocht over het meer, ergens tussen 25 en 30 km. Het gaat zó heerlijk. Hiervoor ben ik nou 3 maanden naar de sportschool gegaan, maar ik ben apetrots op Ruud, die dit toch ook zomaar fluitend doet 😊


Dit jaar voor het eerst schaatsen we met een helm op, nadat ik vorig jaar vreselijk hard op mijn hoofd gevallen ben

Geen opmerkingen:

Een reactie posten