Totaal aantal pageviews

maandag 25 februari 2019

Luleå

Vrijdag 22 februari aangekomen in Luleå,

waar 3 KPN Marathons gehouden worden in deze tijd. De eerste was donderdag al geweest bij -19°C, gelukkig wel een zonnetje erbij.
Wij waren onderweg, maar werden 's middags toen we op een parkeerplaats langs de weg stonden, overvallen door ijzel, waardoor we besloten de nacht daar maar door te brengen.
Zaterdag naar de marathon gekeken en zelf ook geschaatst. Het ijs was het beste tot nu toe, in Zweden. Het hele circus van de marathon was ook erg gezellig.
Winnaar Irene Schouten, 2 Iris van de Stelt en 3 Carla Zielman, die tevens overall winnaar van de marathons op natuurijs

Winnaar Bob de Vries, 2 Jouke Hoogeveen en 3 Gary Hekman

De twee winnaars van het overall klassement
 Vanwege de harde wind hebben wij zondag niet geschaatst, maar maakten we een wandeling naar de ijsbrekers die in de haven lagen. Toevallig stond er een hek open en konden we even dichtbij kijken, maar later werden we vriendelijk verzocht van het terrein af te gaan, want dat is verboden gebied.
De ijsbrekers waren net terug van Finland om daar te helpen door het dikke ijs heen te komen, omdat de W-wind alles die kant opgestuwd had.
Indrukwekkend schip
Op de terugweg dachten we slim te zijn en over het ijs terug te lopen. Dat bleek een heel slecht idee. Door de dooi zakten we door de sneeuw en het smeltwater daaronder liep in onze schoenen. Om de zware weg iets te bekorten staken we af naar de jachthaven, maar daar was de sneeuw zo diep dat lopen bijna onmogelijk werd.
Zwaar lopen in de natte sneeuw

Die volgende stap was zo diep dat Ruud er bij kwam te liggen

De baan ligt er prachtig bij in de gloed van de zonsondergang
Vandaag was de wind wat minder, 5 graden boven nul en een zonnetje lokten ons naar het ijs.
Zelden hebben we op zulk mooi ijs geschaatst

1 opmerking:

  1. Prachtige zonsondergang, een beetje ik ploeter en kom boven ha ha wel mooi hoor.
    Wisten jullie dat de wedstrijden daar zouden komen, of was het toeval dat jullie daar waren.

    BeantwoordenVerwijderen