Totaal aantal pageviews

donderdag 27 juli 2017

Öland en Västervik

We hebben hartstikke lekker weer. Na een dagje op de fiets naar Kalmar zeilen we langs de kust van Öland. Er is weinig wind en met de spinnaker halen we eruit wat erin zit. Als de wind het voor gezien houdt kunnen we gewoon onder de kust van :Oland voor anker, want het O-wind. Toevallig komen we op een pracht plekje terecht. Onverwachts om de hoek een strandje met schitterende rotsformaties.


De volgende dag weer op de spi verder, naar de baai aan de N-kant van het eiland. Daar maken we weer een heerlijke fietstocht. Om met de fietsen bij de wal te komen is altijd wel even een toertje. Eerst de rubberboot te water, motortje erachter (kunnen niet roeien met de fietsen erin), dan de fietsen te voorschijn, trappers erop, wiel erin en dan de rubberboot in. Gevolgd door de fietstassen (voor boodschappen), jerrycan mee, kunnen we op de terugweg water meenemen en dan wij nog. Het gaat net allemaal. En dan een goede plek om alles weer uit te laden. In dit geval is er een drijvende steiger.

Na Öland volgt een hele mooie zeiltocht naar Västervik. Teleurstelling, op ons vaste ankerplekje staat nu een bordje "Verboden te ankeren, geldt voor het hele gebied". Het moet niet gekker worden 😉.
We zoeken een ander plekje en uiteindelijk is die véél mooier, dus helemaal goed zo.
Verderop een goede plek om naar de wal te gaan en de fietsen uit te laden, dus op de fiets naar Västervik

En ook daar weer een hele mooie zonsondergang
Nu inmiddels een paar dagen op een andere mooie ankerplek, even wachten tot de wind draait en dat is morgen, dan gaan we weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten