Totaal aantal pageviews

zaterdag 5 juli 2014

Daar zijn we weer

Het mooie weer is even over, maar wat hebben we het goed gehad.
Prachtige dagen in Skatestraumen, waar we ons “eigen” plekje aan de rotsen hebben.




Nu komen we hier al sinds 1998 en nog nooit zijn we hier de wal op geweest. Daar moest nu maar eens verandering in komen. Op Google konden we zien dat er een weg loopt over het eiland, die vlakbij ons baaitje een tunnel van 2km induikt. Daar willen we niet doorheen, maar wel de andere kant op. Het is prachtig fietsen, wel veel stijgen en dalen, maar dat is goed voor de conditie.

De volgende dag gaan we wandelen, de andere kant op. Het is een schitterend ruig paadje, dat eindigt bij de resten van Duitse verdedigingswerken. Het uitzicht daar is prachtig.
Op de terugweg klimmen we nog even over de rotsen om Ran in haar baaitje aan de rotsen, met het mooie uitzicht, te kunnen fotograferen.




Nu (3 juli) zijn we op ons meest noordelijke punt deze vakantie. We liggen voor anker in Moldefjord, net even boven Måløy. Het waait, regent en het is 15 graden, dus een mooi dagje om aan de foto’s te werken, maar geen internet hier. Hopelijk kunnen we morgen wandelen en dan proberen we onderweg wel om dit op het web te zetten.

5 juli 2014
Dat is dus gelukt. Goed weer en behoorlijk goede temperatuur, zeker voor Noorse begrippen.
Zodra de wind weer naar het noorden draait gaan we langzaam weer zuidwaarts.
We laten weer van ons horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten