Totaal aantal pageviews

zaterdag 16 februari 2013

Een "TOP"dag

Vandaag zijn we naar Eldrehaugen gereden, dat is op een pas net voorbij Hemsedal. Op deze pas ligt ook het hutje van Olav, waar wij meerder keren geweest zijn. Het was mooi weer, dus we besloten een poging te wagen om de hoogste berg daar te bestijgen. We doen dat met onze toer-langlaufskies en dan vellen eronder waarvan de haartjes één kant op staan, zodat je niet terug/achteruit glijdt. Vroeger deden ze dat met dierenhuiden.
Er starten net ook twee Noren voor de trip naar de top. Zij hadden Alpineskies (Downhill skies) waarvan de hiel los kan, zodat je kan lopen. Boven zetten ze hem dan vast en skien gewoon naar beneden.
Wij volgden in hun spoor en leerden dat het héél rustig aan moet doen en geregeld wat eten of drinken moet. Gelukkig hadden we dat allemaal mee. We bereikten de top en waren beretrots. Het uitzicht was prachtig. Wel koud daar en de Noren begonnen onmiddellijk met meer kleren aan te doen en wij volgden hun voorbeeld. Maar toen moesten we naar beneden. De sneeuw wisselde heel erg van kwaliteit, van diepe sneeuw, waar we 30 cm in wegzakten tot ijzige delen. Met veel vallen en opstaan zijn we er uiteindelijk gekomen. Francis heeft zelfs haar neus opengehaald door voorover op een ijzig gedeelte te vallen. Nu zitten we héél tevreden in het busje.
Het internet is hier slecht, dus morgen zetten we de rest in de diavoorstelling.

De "Slettin" lonkt
De top gehaald

Geen opmerkingen:

Een reactie posten