Totaal aantal pageviews

maandag 14 november 2011

De afglopen dagen zijn we door de Rijnkloof gegaan. Eerst de Vorderrhein en daarna de Hinterrhein. De rivier heeft smalle diepe kloven in de bergen uitgeslepen. De Vorderrhein heeft dat gedaan door kalksteen, wat een heel mooi effect geeft. Vanuit Flims zijn we naar een uitzichtpunt gewandeld, waar we diep de kloof in konden kijken. De volgende dag waren we aan de overkant, waar we met gevaar voor eigen leven, afgedaald zijn tot in de kloof en op de bodem van de rivier stonden. Dit kon,
omdat er al dagen geen regen is gevallen en er dus maar heel weinig water door de rivier stroomt, maar het wel werd afgeraden, want als men verderop een stuw openzet, kan er plotseling veel water komen.
Voor meer foto's zie diavoorstelling Zwitserland

Na de Rhein willen we naar de Alpen en het liefst eroverheen. Het is schitterend weer, dus we hopen dat de passen nog open zijn. Helaas de San Bernadinopas is afgesloten en we moeten de tunnel nemen. Evengoed is de route tot de tunnel en erna heel erg mooi met uitzicht op de besneeuwde toppen.
De volgende dag de Sint Gotthardpas. We rijden erheen via een lokale weg en het lijkt dat de pas open is (we zien in ieder geval geen bordje dat dat niet zo is). Als we al behoorlijk hoog zijn komt er toch een slagboom. Jammer, maar tot die tijd hebben we genoten van het uitzicht en Ruud van het rijden, want hoe meer haarspeldbochten hoe leuker hij het vindt. Nou, hier in Zwitserland heeft hij zijn hart op kunnen halen en hij doet het goed, want Francis is nog niet misselijk geweest.
Na de Sint Gotthardtunnel kunnen we de treintunnel nemen of omrijden via het Vierwoudstedenmeer en voor dat laatste hebben we gekozen. Vanaf hier gaan we dus weer zuidwaarts naar de Alpen.
Lieve groet,
Ruud en Francis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten